Preguntes freqüents

SOBRE EL NOSTRE RESTAURANT

QUIN ÉS L’HORARI D’OBERTURA AL PÚBLIC?
De dilluns a diumenge de 12:00 a 01:00h

A QUINA HORA TANCA LA CUINA?
La nostra cuina està oberta de 12:00 a 00:00h ininterrompudament.

EL RESTAURANT ESTÀ HABILITAT PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA ?
Sí, és clar. En el moment de fer la reserva trobareu un camp per indicar-ho, de manera que us puguem oferir una taula més còmoda.

TENIM PARKING?
No disposem de pàrquing propi, però just al costat del restaurant n’hi ha un.

VULL RESERVAR UNA TAULA, QUINES SÓN LES CONDICIONS?
Només fem reserves per a grups a partir de 10 persones i amb un menú de grup tancat. Si són menys de 10 persones han d’acudir directament al restaurant i se’ls assignarà una taula amb ordre d’arribada segons disponibilitat.

SOM MÉS DE 10 PERSONES, PUC PRESENTAR-ME SENSE RESERVA PRÈVIA?
És clar, poden anar directament al restaurant i se’ls assignarà una taula en ordre d’arribada segons disponibilitat. Tingueu en compte que és possible que hagueu d’esperar uns minuts segons el concorregut que estigui el restaurant.

ESTÀ PERMESA L’ENTRADA DE GOSSOS?
Sí! Als nostres restaurants som dog friendly.

RESERVES DE GRUP

SOM MÉS DE 10 PERSONES, COM PUC FER LA MEVA RESERVA?
Podeu fer la vostra reserva a través del formulari d’aquesta web detallant totes les dades necessàries.

ES POT MENJAR A LA CARTA?
Sí, es pot menjar a la carta, però en aquest cas no fem reserves. Cal anar directament al restaurant i s’assignarà una taula en ordre d’arribada segons la disponibilitat del moment.

QUANT DURA EL SERVEI PER A MENÚ DE GRUP?
La durada aproximada d’un menú de grup és de 2 hores, depenent del ritme dels comensals i de lo concorregut que estigui el restaurant.

TOT EL GRUP HA DE REALITZAR EL MATEIX MENÚ?
Sí, ha de ser el mateix menú per a tots els comensals, ja que està pensat per a compartir.

ES POT RESERVAR UNA TAULA A LA TERRASSA?
No es fan reserves a la terrassa, només a l’interior del nostre establiment.

VOLEM VI AL MENÚ DE GRUP, COM PODEM INCLOURE’L?
Oferim un suplement de vi (3,50€ per persona) que inclou vi blanc i negre il·limitat des que es comença a servir el menú fins just abans de les postres. Aquest suplement s’ha d’incloure per a tot el grup. En cas que no tots els comensals vulguin vi, es podrà demanar una ampolla o vi a copes al moment.

SÓC AL·LÈRGIC, CELÍAC, INTOLERANT o VEGETARIÀ/VEGÀ HI HA ALTERNATIVES?
Trobareu un requadre a l’hora de fer la reserva on podeu informar-nos de les persones amb dietes especials. Intentarem atendre-les en la mesura del possible i adaptar el menú a les vostres necessitats. A la nostra carta tenim plats aptes per a vegans, vegetarians i intoleràncies.

QUÈ PASSA SI ARRIBO TARDA EL DIA DE LA RESERVA?
La puntualitat és molt important pel bon funcionament del restaurant. Els horaris de cada reserva estan ajustats al funcionament de la sala i de la cuina per poder-los donar un servei òptim. El marge de tolerància estipulat per a retards a les reserves és de 15 minuts. Transcorregut aquest temps, entendrem que renuncia a la reserva.

TENIM UN ANIVERSARI, OFERIU ALGÚ DETALL ESPECIAL?
Per motius de seguretat alimentària del nostre establiment, no està permès portar un pastís al restaurant, però si porten espelmes, podem posar-les a les postres sense problema.

ELS NENS HAN DE REALITZAR EL MENÚ?
No, els nens no estan obligats a fer el menú, poden demanar un plat a la carta. Tot i així, s’ha de tenir en compte que la reserva s’ha de fer per a un mínim de 10 menús, per tant, si els nens no mengen del menú hauran de ser un mínim de 10 adults.

HI HA MENÚ INFANTIL?
No disposem d’un menú infantil, però sí que oferim alternatives per a nens que poden demanar a la carta, com ara els nostres macarrons gratinats, croquetes o truita de patates.

SOM UN GRUP DE MÉS DE 40 PERSONES, PODEM REALITZAR UNA RESERVA AL RESTAURANT?
No, en aquest cas, hauran de llogar una de les nostres sales privades. Per això, podeu posar-vos en contacte amb events@moritz.com. Tingueu en compte que els menús de les sales privades varien una mica respecte als del restaurant atès que el servei és exclusiu per a vosaltres.

POLÍTIQUES DE CANCEL·LACIÓ

A l’hora de fer la reserva es cobraran 50 € per taula a la targeta de crèdit facilitada.

Un cop acudeixin al restaurant, es descomptarà la quantitat esmentada anteriorment del ticket final i s’haurà d’abonar la resta in situ.

Per a qualsevol canvi o modificació de la reserva, caldrà notificar-ho amb un mínim de 24 hores d’antelació.

En cas que finalment no vinguin sense avisar o acudeixin menys persones de les confirmades a la reserva, no es retornarà el depòsit cobrat anteriorment.

Contacte

No estem ara mateix. Però ens pot enviar un correu electrònic i ens posarem en contacte amb vostè el més aviat possible.

0

Comença a escriure i prem Enter per buscar